House of Grandfather Martinho / COVO Interiores

first_img Projects ArchDaily Houses House of Grandfather Martinho / COVO Interiores “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920340/house-of-grandfather-martinho-covo-interiores Clipboard Products used in this ProjectRenders / 3D AnimationAutodeskAutoCAD 2D and 3D Design SoftwareConstructor:Afonso Morais MorgadoProject Team:José Morgado, Mário MorgadoCity:TouroCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© João MorgadoText description provided by the architects. The house, built in the 1940s, when Grandfather Martinho returned from Brazil, received a new family, the new owner is an interior designer who returns from the city to his small village TOURO, situated in the interior of Portugal. Located at 800 meters of altitude, the village has a thousand residents. In the village, in a small alley, is the house of Grandfather Martinho, 2 adjoining buildings with an annex, built in stone. The river, the Covo, the place and the belonging are better understood in the house of Grandfather, our first work. The House of Grandfather Martinho represents everything we believe in, life, individuality within the village, the granite that sustains protection.Save this picture!© João MorgadoSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© João MorgadoIt was also a challenge, joining the various arts, the many knowledge, combining works, performing harmonies. Bricklayer, carpenter, and plumber. Constructor, painter, and electrician. All orchestrated in the baton of interior design, distinct tasks, gathered in the same goal, enable a comfortable life for two adults and two children. The House of grandfather Martinho was recovered respecting the place, the moth and the materials. Two granite floors, with windows that open to the street and the mountains, two rooms foreseeing the future, the chickens that run through the courtyards. A house filled with memories and curiosities, full of future and modernity.Save this picture!© João MorgadoThe main block, the house where the grandfather lived, welcomes the habitational space, divided by two floors, with 55m2 each. The ground floor, formerly the place for the animals, gave way to the living room and kitchen, divided by a central box of oak wood, which houses the staircase and sanitary facilities. The upper floor gives way to 2 rooms with their sanitary facilities. The contiguous building where grandfather kept the cereals and the wine kite will be transformed into a small studio, enabling the owner, who is a designer, to develop work. The exterior was preserved to the fullest, respecting the origin and the memory and the surroundings.Save this picture!© João MorgadoThe thick stone walls are filled in the spans by thin, white-colored boxes, revealing the interior and conferring the lightness and balance of this stacked stone heap. The grille of the wrought-iron porch has been restored. The roof frame has been restored taking advantage of the original structure of chestnut wood, the Marseille tile has been replaced. Inside, light colors and minimalist language contribute to maximizing the boundaries constructed and visually clear the space that itself is already quite reduced. The decoration of neutral colors with notes of moss color, refer to the surrounding nature, integrating the belonging and values in which we believe.Save this picture!© João MorgadoNext to it, an annex houses the garage and technical areas. Which is already a junction of various clones, small buildings, that kept hay for the animals to eat. Where it was so intentional to preserve the historical essence was in this attached volume, rebuilt with a contemporary intervention, which was added to the building, in the form of the inverted cover that gives way to a terrace overlooking the Nave’s mountain range. The detail of the illuminated tear, which separates the stone masonry from the flat cover, gives it the modern touch, surprising the look. Save this picture!© João MorgadoWe have maintained the traditional appearance, inspired by previous generations, and conjugating the comfort of modern life, renewing space, keeping a memory. Functionalized the space, the House maintains its original character, with new solutions, in old principles. Cement floor, wide walls, granite and above all lots of light. A house facing the street, structured by the importance of the village, integrated into the surrounding houses, observing and living with this place, simplicity, deeply articulated with the space, the streets and the built set. All inserted, harmoniously, in the geography of the place.Save this picture!© João MorgadoProject gallerySee allShow lessWhy Should We Invest in Mitigation Instead of Reconstruction? Chile’s Resiliency is …ArticlesAmazon Reveals Design for Future Culver City HomeArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920340/house-of-grandfather-martinho-covo-interiores Clipboard CopyHouses, Renovation•Touro, Portugal “COPY” Area:  230 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  João Morgado Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: AutoDesk, BMI Cobert, Baxi, Cortizo, Efapel, Primus Vitória Products translation missing: en-US.post.svg.material_description 2019 Photographs House of Grandfather Martinho / COVO InterioresSave this projectSaveHouse of Grandfather Martinho / COVO Interiores Save this picture!© João Morgado+ 37Curated by Matheus Pereira Share Interior Designers: COVO Interiores Area Area of this architecture project CopyAbout this officeCOVO InterioresOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationTouroPortugalPublished on July 05, 2019Cite: “House of Grandfather Martinho / COVO Interiores” [Casa do Avô Martinho / COVO Interiores] 05 Jul 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Portugal Year: last_img read more

RR House / VIDA architecture + MATRIZ arquitectura

first_imgRR House / VIDA architecture + MATRIZ arquitecturaSave this projectSaveRR House / VIDA architecture + MATRIZ arquitectura Design Team:Ana Vida (VIDA architecture),Marta Lomas (MATRIZ arquitectura), architectes;Clients:privateEngineering:Miguel A. LucenaCollaborators:Jesús SerranoCity:BazaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jesús GranadaRecommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40WindowsRodecaAluminium WindowsWoodBruagBalcony BalustradesWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. The site is located in the last buildable area between the town of Baza and its countryside. Separated from the rest of the city by a crowd of large urban objects – high schools, fire station, sports center, public swimming pool, hypermarket, the district is currently a mixture of vacant lots and detached houses.Save this picture!© Jesús GranadaSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Jesús GranadaIn this heterogeneous, unwelcoming context, casa RR is installed introspectively, reinterpreting the typology of house-patio.The future inhabitants, two adults and their daughter, seek direct contact with the outdoor spaces and an organization that allows them to find individual intimacy, according to the motto “juntos, pero no revueltos” (together, but not mixed).Save this picture!© Jesús GranadaThe traditional scheme – patio in the center as a place for living together, surrounded by more or less intimate living spaces – is transformed to understand outdoor spaces as additional “rooms” for the house which, by their position, their characteristics and their relationship to the interior, allow to be appropriate in different ways.Save this picture!© Jesús GranadaThe plan is structured according to this principle from a simple geometry. A large central room allows the family being together at the same time as it separates the private areas on each side. A double height introduces overhead light and extends this space to the upper floor, thought of as a multipurpose place: study or work area, guest bedroom, play area …  This configuration optimizes interiors layouts, take advantage of sunlight and offers through ventilation.Save this picture!© Jesús GranadaSave this picture!Longitudinal sectionSave this picture!© Jesús GranadaPocket joinery plays a fundamental role, blurring the line between interior and exterior; in summer, with the windows open, the house becomes a large porch.On the street, only a bay breaks with the introverted character of the house offering a place of observation of the city and its nearby countryside and giving the facade an own unique, domestic and playful personality.Save this picture!© Jesús GranadaBuilt in load-bearing walls of insulating bricks, lightened floors, natural plasters and using a single module for exterior joinery the construction adapts to a very tight budget. To anticipate future developments, the necessary overloads and structural elements are planned. Versatile and scalable, the house can be reorganized to meet new needs: creation of a new bedroom upstairs, work at home, pergola bioclimatic…Save this picture!© Jesús GranadaThe Casa RR responds, through geometric and constructive simplicity, to a tight budget offering a generous, flexible and mutable architecture.Save this picture!© Jesús GranadaProject gallerySee allShow lessCajui Restaurant / VAGASelected ProjectsArchitecture in Global Socialism: Eastern Europe, West Africa, and the Middle East i…Architecture Books Share Ana Vida ArchDaily Spain “COPY” RR House / VIDA architecture + MATRIZ arquitectura “COPY” Projects Photographs:  Jesús Granada Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses, Houses Interiors•Baza, Spaincenter_img Architects: MATRIZ arquitectura, VIDA architecture Area Area of this architecture project Houses Manufacturers: GRAPHISOFT, Porcelanosa Grupo, Strugal, TERMOARCILLA, CYPE Ingenieros Save this picture!© Jesús Granada+ 24Curated by Clara Ott Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939562/rr-house-vida-architecture-plus-matriz-arquitectura Clipboard Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/939562/rr-house-vida-architecture-plus-matriz-arquitectura Clipboard Area:  1916 ft² Photographs CopyAbout this officeVIDA architectureOfficeFollowMATRIZ arquitecturaOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsBazaOn FacebookSpainPublished on May 21, 2020Cite: “RR House / VIDA architecture + MATRIZ arquitectura” [Casa RR / VIDA architecture + MATRIZ arquitectura] 21 May 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Gold Smuggling Case-Kerala High Court Dismisses CM Raveendran’s Plea Challenging Summons By Enforcement Directorate

first_imgNews UpdatesGold Smuggling Case-Kerala High Court Dismisses CM Raveendran’s Plea Challenging Summons By Enforcement Directorate LIVELAW NEWS NETWORK17 Dec 2020 7:17 AMShare This – xThe Kerala High Court has dismissed the writ petition filed by CM Raveendran, Additional Private Secretary to the Chief Minister of Kerala, challenging the summons issued by the Enforcement Directorate.”Having commenced an investigation or proceeding, ED cannot be expected to wait indefinitely to suit the petitioner’s convenience. It is not for this Court to monitor the investigation and…Your free access to Live Law has expiredTo read the article, get a premium account.Your Subscription Supports Independent JournalismSubscription starts from ₹ 599+GST (For 6 Months)View PlansPremium account gives you:Unlimited access to Live Law Archives, Weekly/Monthly Digest, Exclusive Notifications, Comments.Reading experience of Ad Free Version, Petition Copies, Judgement/Order Copies.Subscribe NowAlready a subscriber?LoginThe Kerala High Court has dismissed the writ petition filed by CM Raveendran, Additional Private Secretary to the Chief Minister of Kerala, challenging the summons issued by the Enforcement Directorate.”Having commenced an investigation or proceeding, ED cannot be expected to wait indefinitely to suit the petitioner’s convenience. It is not for this Court to monitor the investigation and to decide the venue, the timings, the questions and the manner of questioning”, Justice VG Arun observed. Raveendran had approached the High Court challenging the summons issued by ED under Section 50 of the Prevention of Money Laundering Act, 2002. He submitted that, on his appearance in response to the summons, he will be restrained for long hours and coerced into giving statements against his will. He also sought a direction to ED to refrain from detaining the petitioner beyond reasonable time and to permit the presence of a legal practitioner during questioning.In response to this plea, Additional Solicitor General SV Raju submitted that the writ petition is liable to be dismissed as premature since, mere issuance of summons under Section 50 of the Act does not give rise to any cause of action.A person issued with summons is bound to attend in person or through authorised agents, as the officer issuing the summons directs, and is bound to state the truth upon any subject respecting which he is examined or makes statements and to produce such documents as may be required, the court said agreeing with ASG’s contention.The court further observed that no cause of action arises merely for reason of a person being called upon to state the truth or to make statements and produce documents. The court also rejected the contention that the cause of action is based on the repeated summoning of the petitioner in spite of his illness, which gave rise to the reasonable apprehension that the petitioner will be forced to give statements against his will.Case: CM Raveendran vs. Union of India [ WP(C).No.28049 OF 2020(E) ]Coram: Justice VG ArunCounsel: Sr. Adv B. Raman Pillai, ASG SV RajuClick here to Read/Download OrderRead JudgmentSubscribe to LiveLaw, enjoy Ad free version and other unlimited features, just INR 599 Click here to Subscribe. All payment options available.loading….Next Storylast_img read more