House of Grandfather Martinho / COVO Interiores

first_img Projects ArchDaily Houses House of Grandfather Martinho / COVO Interiores “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920340/house-of-grandfather-martinho-covo-interiores Clipboard Products used in this ProjectRenders / 3D AnimationAutodeskAutoCAD 2D and 3D Design SoftwareConstructor:Afonso Morais MorgadoProject Team:José Morgado, Mário MorgadoCity:TouroCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© João MorgadoText description provided by the architects. The house, built in the 1940s, when Grandfather Martinho returned from Brazil, received a new family, the new owner is an interior designer who returns from the city to his small village TOURO, situated in the interior of Portugal. Located at 800 meters of altitude, the village has a thousand residents. In the village, in a small alley, is the house of Grandfather Martinho, 2 adjoining buildings with an annex, built in stone. The river, the Covo, the place and the belonging are better understood in the house of Grandfather, our first work. The House of Grandfather Martinho represents everything we believe in, life, individuality within the village, the granite that sustains protection.Save this picture!© João MorgadoSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© João MorgadoIt was also a challenge, joining the various arts, the many knowledge, combining works, performing harmonies. Bricklayer, carpenter, and plumber. Constructor, painter, and electrician. All orchestrated in the baton of interior design, distinct tasks, gathered in the same goal, enable a comfortable life for two adults and two children. The House of grandfather Martinho was recovered respecting the place, the moth and the materials. Two granite floors, with windows that open to the street and the mountains, two rooms foreseeing the future, the chickens that run through the courtyards. A house filled with memories and curiosities, full of future and modernity.Save this picture!© João MorgadoThe main block, the house where the grandfather lived, welcomes the habitational space, divided by two floors, with 55m2 each. The ground floor, formerly the place for the animals, gave way to the living room and kitchen, divided by a central box of oak wood, which houses the staircase and sanitary facilities. The upper floor gives way to 2 rooms with their sanitary facilities. The contiguous building where grandfather kept the cereals and the wine kite will be transformed into a small studio, enabling the owner, who is a designer, to develop work. The exterior was preserved to the fullest, respecting the origin and the memory and the surroundings.Save this picture!© João MorgadoThe thick stone walls are filled in the spans by thin, white-colored boxes, revealing the interior and conferring the lightness and balance of this stacked stone heap. The grille of the wrought-iron porch has been restored. The roof frame has been restored taking advantage of the original structure of chestnut wood, the Marseille tile has been replaced. Inside, light colors and minimalist language contribute to maximizing the boundaries constructed and visually clear the space that itself is already quite reduced. The decoration of neutral colors with notes of moss color, refer to the surrounding nature, integrating the belonging and values in which we believe.Save this picture!© João MorgadoNext to it, an annex houses the garage and technical areas. Which is already a junction of various clones, small buildings, that kept hay for the animals to eat. Where it was so intentional to preserve the historical essence was in this attached volume, rebuilt with a contemporary intervention, which was added to the building, in the form of the inverted cover that gives way to a terrace overlooking the Nave’s mountain range. The detail of the illuminated tear, which separates the stone masonry from the flat cover, gives it the modern touch, surprising the look. Save this picture!© João MorgadoWe have maintained the traditional appearance, inspired by previous generations, and conjugating the comfort of modern life, renewing space, keeping a memory. Functionalized the space, the House maintains its original character, with new solutions, in old principles. Cement floor, wide walls, granite and above all lots of light. A house facing the street, structured by the importance of the village, integrated into the surrounding houses, observing and living with this place, simplicity, deeply articulated with the space, the streets and the built set. All inserted, harmoniously, in the geography of the place.Save this picture!© João MorgadoProject gallerySee allShow lessWhy Should We Invest in Mitigation Instead of Reconstruction? Chile’s Resiliency is …ArticlesAmazon Reveals Design for Future Culver City HomeArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/920340/house-of-grandfather-martinho-covo-interiores Clipboard CopyHouses, Renovation•Touro, Portugal “COPY” Area:  230 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  João Morgado Manufacturers Brands with products used in this architecture project Manufacturers: AutoDesk, BMI Cobert, Baxi, Cortizo, Efapel, Primus Vitória Products translation missing: en-US.post.svg.material_description 2019 Photographs House of Grandfather Martinho / COVO InterioresSave this projectSaveHouse of Grandfather Martinho / COVO Interiores Save this picture!© João Morgado+ 37Curated by Matheus Pereira Share Interior Designers: COVO Interiores Area Area of this architecture project CopyAbout this officeCOVO InterioresOfficeFollowProductsWoodStoneConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationTouroPortugalPublished on July 05, 2019Cite: “House of Grandfather Martinho / COVO Interiores” [Casa do Avô Martinho / COVO Interiores] 05 Jul 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Portugal Year: last_img read more